14 Haziran 2011 Salı

Aracınıza LPG Taktırmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Kurallar.

     Son zamanlarda benzin fiyatlarının artması ile birlikte, otomobil kullanıcılar tasarruf için LPG sektörüne yönelmektedirler. Sadece bizim ülkemizde sadece tasarruf sistemi olarak bakılan LPG sistemi esasen Dünya genelinde hem tasarruf, hemde çevreye duyarlı bir yakıt sistemi olmasından dolayı ön plandadır.
   
      LPG sisteminin aracınıza dönüşümü yaparken, hangi markayı hangi iş yerinde taktırmanız çok önemlidir. Bununla ilgili dikkat etmeniz gereken maddeleri aşağıda sıralayalım.

1-) LPG dönüşümü yaptıracağız servisin, mutlaka TSE' e kayıtlı olması gerekmektedir.
2-) Makina Mühendisi' nin servisde bulunması gerekmektedir.( Bu çok Önemli )
3-) Taktırmak istediğiniz LPG markasının mutlaka, firmanın yetkili servisi olması lazım. ( Garanti açısından, ileride sıkıntı çekmemeniz için.)
4-) Lpg markasının, montaj yapılacak servisde proje evraklarının mutlaka olması.
5-) Dönüşüm yapılacak cihazın mutlaka servis yetkilisinin anlatmış nitelikte olması gerekmektedir. ( Örn. İtalyan bir cihaz üzerinden pazarlık yapıldı ise, mutlaka cihazların her bir parçası İtalyan olması gerekmektedir. Yarısı yerli olmamalıdır. )
6-) Sizlere en son ve önemli bir uyarı yapmak istiyoruz. LPG cihazı dünyada 1 numaralı cihaz olabilir, fakat bu montajı yapacak usta bunun üzerine eğitim almamış ise, kusura bakmayın çok sıkıntı çekersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder