25 Haziran 2011 Cumartesi

LPG' li araçlarda Araç Motor Lambası Neden Yanar ?

     Lpg takılan araçlarda, montajdan sonraki günlerde, araç kullanım sırasında karşılaşan,  küçük sorunlardan biriside motor ikaz ışığıdır.

     Motor arıza ışığının yanmasının nedenlerinin başında aracın fakir yada zengin karışım yakmasından dolayı kaynaklanmaktadır. Yani Malifolt ( Yanma Odası )' a giren gaz karışımının az ( fakir ) veya çok ( zengin ) olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun çözümü için bazı araçlarda ilk 1 ile 3 ayarda, ince ayarlar yapılarak düzelmektedir.

     Yeni nesil araçlara uygun olarak yeni nesil LPG sistemleri geliştirilmektedir. Özellikle Motor arıza lambası yaşanan araçlar için yeni geliştirilmiş OBD'li LPG sistemini aracınıza dönüşüm yaptırdığınızda, Motor arıza lambası LPG'den dolayı uyarı yapmaz. Sadece gerçek motor arızası olursa lamba yanar. Bu dönüşümün maliyeti taktıracak olduğunuz LPG markasından  % 25 fazla ödeyerek sahip olabilirsiniz.

Not: Bu bahsetmiş olduğumuz sistem montaj yapılmış araca sonradan takılan bir parça değildir. OBD'li sistem yeni komple takılan bir sistemdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder