17 Temmuz 2011 Pazar

Lpg li Aracin Deposunda Benzin Olmalimi?

     Lpg li araclarin benzin deposunda maksimum yarim depoya kadar benzin olmali, minumum çeyrek depo olmali. Buradaki min. ve max. bahsetmis oldugumuz orani su sekilde aciklaya biliriz.

1-) Minumun ceyrek depo benzin bulunmasi benzin pompasi calismasinda sıkıntı olmamasi içindir. Buradaki sikintidan kastimiz, depo ceyrek depodan asagiya dustugunde pompanin kuru kalmasi durumunda pompa kurur ve yanabilir. Yanmasi durumunda ise araciniz ilk calisma esnasinda calismaz.

2-) Maksimum yarım depo benzin olması aracınızın LPG kullanımda yeterli bir oradır. Çünkü bazı kullanıcılar benzin deposunuda fullediğinde, uzun sürede bu benzin depoda kalırda oktan özelliğini kaybeder ve daha sonraki kullanımlarda size büyük sorunlar çıkarabilir. Çünkü oktan özelliğini kaybetmiş benzin su gibi olur buda aracınızın çalışmasında ve kullanımında büyük sorunlar oluşturabilir.


     Bazı Lpg kullanıcıları benzin pompası yandığında bunun, Lpg' de kullanırken benzin pompasının devamlı çalışmasından dolayı olduğunu söyler ( Bunu bazen bilinçsiz Otomobil servisleride söylemekte ) fakat bu yanma bahsedilen şekilde olmayıp, Kuru kalmasından meydana gelmektedir. Tabi müşteride yada çözüm bulamayan ( araştırma yapmayan ) servisler kendilerne göre çözüm zannettikleri " Benzin Pompası Durdurma Rolesi " adını verdikleri yani Araç Lpg ye geçtikden sonra 1 veya 2 dakika içinde benzin pompasını kesen bir sistem ile çözüm bulduklarını sanırlar.

     Benzin pompası devamlı çalışmasının faydaları vardır, bunu şu şekillerde açıklayabiliriz.

     Benzin pompası devamlı çalışdığında, benzin enjektörlere kadar gelir ve benzin kullanılmadığında tahliye yolu ile depoya geri gider. Bu esnada en önemli olan şey ise, benzin enjektörlerin üzerine geldiğinde, enjektörler üzerinde soğutma görevi yapar ve buda ısınmayı önleyerek aracın çalışmasına zarardan çok faydası olur.

     Benzin pompası durdurma rolesi takıldığında ise bu olay gerçekleşmez ve enjektörler ısınma yapar, ısınma yapan enjektörlerde bozulma meydana gelir.





     





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder