24 Temmuz 2011 Pazar

LPG' li Araçlarda 10.000 Km Bakımı Ne Kadar Önemli ?

     Lpg' li  araçlarda 10.000 Km diye tabir etmiş olduğumuz periyodik bakım, Lpg parçaları ve araç kullanımı için çok önem taşımaktadır. Bu bakımdan kastımız, aracınızı LPG 'de kullanım sırasında 10.000 km gibi sürede LPG regülatöründen önce monte edilmiş olan LPG filitresinin değişmesidir.

     LPG filitresi, LPG tankına konulan gazın içinde ve tankın içinde ( LPG gazı basınçlı bir şekilde basıldığından dolayı, saç' dan oluşan tank zamanla içten aşınmaya başlar.) aşınan tankın parçaları, aracın motor kısmındaki LPG filitresi sayesinde, regülatör ve enjektörleri korumuş olur.

     Eğer LPG filitresi düzenli bir şekilde değişmezse, filitre yıpranarak zarar görür ve zararlı parçaları filitreden geçirmek zorunda kalır. Bu işlem esnasında zararlı parçalar rügülatör ve enjektörlere tıkanma ve çalışma düzensizliği yapar. Buda size ( Garantide olsanız bile ) büyük maliyetler oluşturur.

     Şu an LPG servislerinde filitre değişim ve bakımı ortalama 50 TL gibi cazip bir fiyatlara yapılmaktadır. Eğer rakama ve zamana aldırış etmez iseniz bu size 250 TL veya 400 TL arasında bir zarar' a uğratır. Ve garantide kapsamında olsanız bile garanti dışında kalırsınız. ( LPG Garanti belgelerinde bu konu özellikle belirtilir).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder